vineri, 19 iunie 2015 0 comentarii

Rămas bun Clasa Pregătitoare! Bun venit Clasa I!

joi, 18 iunie 2015 0 comentarii

Săptămâna 34 - Hai să ne distrăm! (a IV-a oră)

Azi la CLR am format cuvinte pe alfabetar, le-am citit, le-a despărţit în silabe şi am format propoziţii cu unele dintre ele. Am explicat de ce unele cuvinte le-am format folosind o literă iniţială mare (erau nume de persoane, de planete sau erau la începutul unei propoziţii). Am prezentat pe rând cuvintele formate.


La MEM am rezolvat cerinţele unei fişe de lucru recapitulative ce presupunea rezolvarea unor probleme ilustrate de adunare şi scădere, recunoaşterea părţilor componente ale unei plante şi ale unui animal prin trasarea de săgeţi şi scrierea acestora în căsuţele potrivite, ordonarea unor obiecte de la uşor la greu punând în casete numerele, colorarea animalelor sălbatice, unirea cu o linie a activităţilor prezentate cu anotimpul potrivit în care se desfăşoară, desenarea pe talerul gol al unei balanţe a numărului corect de cireşe pentru ca balanţa să fie în echilibru (o pară cântărea cât 3 căpşuni, o căpşună cântărea cât două cireşe, iar răspunsul la întrebarea problemei câte cireşe cântăresc cât o pară era 6 cireşe pentru că fiecărei căpşuni din cele trei care cântăreau cât o pară îi corespundea 2 cireşe), completarea filei de calendar cu zilele lipsă, numirea zilei în care a venit fiecare pasăre prin consultarea calendarului dat şi scrierea numărului de bancnote ce se pot folosi pentru a cumpăra cartea propusă.



La DP am realizat harta bucuriilor noastre desenând activităţile preferate care ne îmbunătăţesc starea de spirit. Am prezentat pe rând alegerile făcute.

La AVAP am desenat pe caietul cu foaie velină ceea ce am dorit, la alegere.

miercuri, 17 iunie 2015 0 comentarii

Săptămâna 34 - Hai să ne distrăm! (a III-a oră)

Azi la CLR am scris alfabetul cu litere mari de tipar, apoi am observat care litere se află la începutul, la mijlocul sau la sfârşitul său. Am învăţat cum să aşezăm în ordine alfabetică nişte cuvinte date. Am exersat aşezarea îm ordine alfabetică folosind numele noastre de familie. Astfel am căutat mai întâi copiii care aveau numele de familie ce începea cu "A". Fiind numai un singur copil l-am scris pe el primul. Apoi am aflat că sunt doi copii ce au numele de familie ce începea cu "B" aşa că am comparat numele lor după a doua literă, iar cel ce avea a doua literă mai în faţă în alfabet a fost scris al doilea, în timp ce celălalt a fost scris a treilea. Am observat că în cazul în care sunt două nume asemănătoare în sensul că unul dintre ele este conţinut în cel de-al doilea ("Marin", "Marinescu") în faţă va fi cel mai scurt, iar după el va fi cel mai lung.
Am discutat în continuare despre fabule aflând că ele sunt texte în versuri sau proză în care se satirizează defecte umane prin înlocuirea oamenilor cu animale şi că  cele mai vechi fabule erau practicate cu 2000 de ani înainte de era noastră. Am vizionat câteva fabule după Esop într-un material PPS ("Măgarul în piele de leu", "Vulpea şi strugurii", "Şoarecele de la oraş şi şoarecele de la ţară, "Doi prieteni"), am discutat pe marginea textului audiat, iar apoi am desprins morala fiecăreia alegând-o dintre mai multe învăţăminte posibile. ("Nu te da nicodată drept cine nu eşti", "E uşor să dispreţuieşti ceea ce nu poţi obţine", "Sărăcia în siguranţă este mai bună decât luxul în mijlocul pericolului", "Nenorocirea dezvăluie adevărata faţă a prietenilor") Am discutat în final despre încă două morale din lista prezentă în materialul PPS: "Oricât de nefericit ai fi, nu uita că întotdeauna există cineva mai nefericit decât tine" şi "Mincinosul nu e crezut nici când spune adevărul".



La DP am completat o fişă personală în care am desenat mâncărurile noastre preferate, sporturile preferate, îmbrăcămintea favorită, culorile care ne plac, lucruile pe care le preferam şi starea de spirit pe care o avem de cele mai multe ori (vesel, trist, indiferent). Am prezentat fiecare alegerile făcute.

La MM am repetat cântecele învăţate interpretându-le în cor, pe echipe, în lanţ, cu solist, cu acompaniament melodico-vizual prin vizionarea unor videoclipuri şi ritmic prin susţinerea tempoului cu ajutorul unor bătăi din palme sau cu creionul în masă. Am însoţit de asemenea melodiile cu mişcările sugerate de text.

marți, 16 iunie 2015 0 comentarii

Săptămâna 34 - Hai să ne distrăm! (a II-a oră)

Azi la CLR am scris prin autodictare cuvinte ce reprezentau diferite obiecte, nume de persoane sau culori. Am citit fiecare în parte cuvintele scrise. Am despărţit apoi în silabe unele cuvinte şi le-am folosit în enunţuri orale.

La MEM am rezolvat cerinţele unei fişe de lucru ce presupunea scrierea în ordine crescătoare a numerelor de la 0 la 31 pe liniatură de matematică, scrierea numerelor de la 0 la 20 cu soţ şi fără soţ pe liniatură de matematică, scrierea vecinilor unor numere date, scrierea în ordine crescătoare şi descrescătoare a unor numere date, rezolvarea de adunări şi scăderi, alegerea rezultatului corect al unor adunări şi scăderi date, ordonarea unor dreptunghiuri în ordine crescătoare după lungime şi numărarea figurilor geometrice dintr-o imagine şi completarea unui tabel cu datele potrivite. La scrierea pe liniatură de matematică am reţinut faptul că se scrie o cifră într-o căsuţă, iar următoarea căsuţă se lasă liberă şi că după ce un rând a fost terminat se lasă liber următorul rând şi se scrie pe cel ce urmează.



La AVAP am desenat pe pietre late diferite modele înţelegând faptul că se poate face artă din orice, chiar şi colorând nişte pietre obişnuite.


luni, 15 iunie 2015 0 comentarii

Săptămâna 34 - Hai să ne distrăm! (prima oră)

Azi la CLR am găsit literele ascunse în imaginea din manual, le-am recunoscut, apoi le-am numărat scriind numărul corespunzător în căsuţa dată. Am citit cuvântul propus la exerciţiul 2 ("carte"), apoi am unit literele în ordinea corectă pentru a forma acest cuvânt. Prin unirea literelor am format totodată una dintre înotătoarele unui peşte. Am colorat după cerinţele date imaginile a căror denumire începea cu litera iniţială a anumitor culori propuse (cu roşu imaginile a căror denumire începea cu sunetul "r" etc). Am observat câte obiecte erau de fiecare culoare (2), apoi numărând din 2 în 2 după culorile date am aflat câte erau în total.

La MEM am rezolvat o fişă de lucru intitulată "E vremea florilor" scriind mai întâi rezultatele corecte ale adunărilor şi scăderilor propuse. Am decupat apoi petalele ce aveau scrise pe ele exerciţiile şi le-am lipit conform rezultatului formând 3 flori de câte 5 petale. În finalul lecţiei am colorat fiecare floare cu culoarea din centru şi opţional am adăugat alte elemente (tulpină, frunze etc.).



vineri, 12 iunie 2015 0 comentarii

Săptămâna 33 - Sunt şcolar învingător! / Hai să ne distrăm! (a V-a oră)

Evaluare finală

Azi la CLR am scris cuvintele date invers pornind de la ultima literă către prima, obsevând că am obţinut noi cuvinte prin citirea / scrierea primelor cuvinte invers.Am observat că în cazul cuvintelor de la exerciţiul 2 scrierea invers a cuvintelor "capac", "cojoc" şi "potop" era identică cu cuvântul original. Am scris alipite cuvintele date şi am observat că s-a format un nou cuvânt ("cap" + "ac" = "capac", "ANA" + "NAS" = "ANANAS", "par" + "fum" = "parfum"). Am desenat obiectele ce erau denumite prin aceste cuvinte. Am colorat cu verde literele ce formau cuvântul din mijlocul literelor date la exerciţiul 4 (vacanţa). În finalul lecţiei am desenat litere cu chip şi personaje din poveşti ce au un comportament demn de urmat.

La MEM am alcătuit prin încercuire cu roşu mulţimea animalelor mari cu 4 picioare, apoi am scris în căsuţă cu 1 mai mult decât numărul animalelor care zboară. Am scris numerele care lipsesc completând şirul numerelor 0 - 31. Am completat mulţimile date cu numărul de elemente lipsă pentru a corespunde cu numărul din căsuţă. Am numărat elementele mulţimilor date şi am scris numărul potrivit în căsuţă.

La MM am repetat cântecele învăţate cântându-le în cor, pe grupe, cu solist, în lanţ cu acompaniament melodico-vizual prin vizionarea unor videoclipuri şi ritmic prin susţinerea tempoului cu ajutorul bătăilor din palme sau a bătăilor cu creionul în masă. De asemenea am executat mişcările specifice melodiilor însoţite de jocuri de mişcare.
 
joi, 11 iunie 2015 0 comentarii

Săptămâna 33 - Sunt şcolar învingător! (a IV-a oră)

Evaluare finală

Azi la CLR am jucat jocul "Eu spun una, tu spui multe!" apoi, intuind imaginile din manual am observat cum se scriu perechile de cuvinte ("măr" / "mere", "cal" / "cai", "ochi" / "ochi") spunând cu ce literă se termină fiecare. Am sesizat că în cazul ultimului cuvânt acesta are aceeaşi formă şi atunci când este vorba despre unul şi atunci când sunt doi. Am reperezentat grafic silabele şi sunetele cuvintelor ce denumeau imaginile de la exerciţiul 2 prin trasarea de linii orizontale pentru silabe şi cerculeţe pentru sunete / litere. Am alcătuit propoziţii de 3 sau 4 cuvinte despre obiectele ilustrate în imaginile din manual, apoi la finalul lecţiei am scris cât mai multe lucruri învăţate în acest an pe o pagină a şcolarului învingător (semne grafice, litere mari, litere mici, cuvinte).

La MEM am scris vecinii unor numere date. Am colorat vecinii mai mari cu verde şi pe cei mai mici cu roşu. Am colorat apoi cu roşu panglicile late şi periuţele lungi, cu galben stelele mari şi lumânările subţiri, repetând astfel noţiunile pereche: lat / îngust, lung / scurt, mare / mic, gros / subţire. Am colorat la exrciţiul 3 cu roşu a treia floare, cu roz a şasea floare, cu albastru prima floare, iar cele rămase le-am colorat cu portocaliu şi galben. Am numărat figurile geometrice date şi am scris numărul lor în casetele potrivite. Am haşurat triunghiurile şi am scris un "X" pe fiecare dreptunghi.

La DP am unit cu ajutorul unei linii activităţile ilustrate în imagini în ordinea logică a întâmplării lor. Am desenat o faţă veselă, una tristă, una furioasă şi alta fricoasă. 

La AVAP am  modelat din plastilină diverse jucării exersându-ne astfel motricitatea mâinilor.

 
miercuri, 10 iunie 2015 0 comentarii

Săptămâna 33 - Sunt şcolar învingător! (a III-a oră)

Evaluare finală

Azi la CLR am  ascultat un fragment din textul "Muzicanţii din Bremen", am explicat cuvintele noi, am colorat pătrăţica din dreptul imaginii ce se potrivea cu textul audiat, apoi am numerotat imaginile în ordinea în care s-au petrecut întâmplările din poveste. Am citit individual proverbul dat, am discutat pe baza acestuia şi am stabilit legătura cu textul audiat anterior. Am trasat cu creionul peste liniile punctate scriind proverbul în manual. Am intuit imaginile date, am reperezentat grafic silabele fiecărui cuvânt prin liniuţe orizontale. Am recunoscut poveştile după imaginile date şi am povestit secvenţele ilustrate în acele imagini. Ne-am imaginat un posibil dialog între personajele imaginii de la exrciţiul 3 folosind formulele de salut, permisiune şi solicitare învăţate. În finalul lecţiei am jucat un joc numit "Scrie ce auzi" în care un elev scria pe tastatura laptopului un cuvânt propus de un alt coleg din clasă. 



La DP am spus colegului / colegei din dreapta sau stânga noastră trei lucruri frumoase despre noi, apoi trei lucruri frumoase despre el / ea. Am desenat un obiect  / fiinţă care să ne reprezinte şi unul / una care să reprezinte pe un coleg / colegă din clasă. Ne-am desenat în centrul imaginii la exerciţiul 2, apoi în jurul nostru am desenat persoanele, animalele şi obiectele preferate de noi.

La MM am învăţat cântecul "Muzicanţii din Bremen" pe care l-am cântat în cor, cu acompaniament melodico-vizual prin vizionarea unui videoclip. În finalul lecţiei am desenat pe caietul cu foaie velină secvenţa în care cele patru animale s-au suit unul în spinarea celuilalt pentru a forma în inchipuirea hoţilor un monstru fioros.


Muzicanţii din Bremen

I. Un măgăruş şi un câine.
   Un cocoş şi-un pisoiaş
   Au căzut la-nvoială
   Şi-au plecat spre oraş.

II. Aceste patru-animale
    Cu talente vocale
    Şi idei muzicale
    Au plecat spre oraş.

R. Dar oare cât mai e
    Până s-ajungem în Bremen?
    Spre seară vom găsi oare
    Culcuş şi ceva de mâncare? - BIS

III. Un măgăruş şi un câine.
     Un cocoş şi-un pisoiaş
     Au căzut la-nvoială
     Şi-au plecat spre oraş.

IV. Aceste patru-animale
     Cu talente vocale
     Şi idei muzicale
     Au plecat spre oraş.

V. Aceste patru-animale
    Cu talente vocale
    Şi idei muzicale
    Au plecat spre oraş.

VI. Sunt muzicanţi, sunt vestiţi
      Şi iată ce fericiţi
      Sunt acum bunii prieteni
      Ce-au plecat spre oraş.

marți, 9 iunie 2015 0 comentarii

Săptămâna 33 - Sunt şcolar învingător! (a II-a oră)

Recapitulare

Azi la CLR am dat exemple de silabe, cuvinte şi propoziţii şi am discutat despre diferenţele dintre ele. Am înţeles că silaba este o bucată dintr-un cuvânt care nu are sens de sine stătător şi care are nevoie de alte silabe pentru a forma un cuvânt, că un cuvânt are înţeles propriu şi că mai multe cuvinte ce au o legătură logică formează o propoziţie. De asemenea am reţinut faptul că o propoziţie are întotdeauna acţiune (care nu înseamnă neapărat mişcare) şi că dacă această acţiune ar lipsi propoziţia şi-ar pierde sensul logic. Pentru a înţelege mai bine acest lucru am formulat propoziţii diverse, apoi am extras din ele acţiunea observând că cuvintele ce au rămas nu mai formau o informaţie logică şi coerentă. (Ana are mere. Ana mere; Copilul se joacă în parc. Copilul în parc; El are şapte ani. El şapte ani; Băiatul stă pe scaun. Băiatul pe scaun) Am intuit imaginile din manual descriindu-le, am formulat enunţuri după imaginile date, apoi le-am reprezentat grafic trasând câte o liniuţă orizontală pentru fiecare cuvânt al propoziţiei. Am despărţit în silabe cuvintele ce denumeau imaginile de la exerciţiul 2, apoi am scris în căsuţă numărul de silabe potrivit. Am despărţit în silabe cuvintele ce denumeau imaginile de la exerciţiul 3 şi le-am reprezentat grafic trasând atâtea liniuţe orizontale câte silabe avea fiecare cuvânt. Am trasat linii unind imaginile ce se denumeau prin cuvinte care începeau cu acelaşi sunet. Am încercuit imaginile care se denumeau prin cuvinte care se terminau cu sunetul "a" (fiind articulate - "păpuşa", "cartea", "uşa", "maşina", "lanterna", "garoafa", "pana", "porumbiţa"). Am citit perechile de cuvinte date la ultimul exerciţiu, am subliniat cel maii scurt cuvânt din fiecare pereche şi am încercuit pe cel mai lung.

Evaluare finală 

La MEM am numărat copacii, florile, ciupercile şi tufişurile din imaginea dată în manual, apoi am scris numărul crespunzător în căsuţa potrivită. Am completat şirul numerelor de la 20 la 31 cu numerele lipsă. Am colorat cu roşu bulinele cu numere cuprinse între 20 şi 25. Am rezolvat cerinţele unei fişe de lucru ce presupuneau completarea şirului numerelor date cu cele lipsă, scrierea vecinilor unor numere date, ordonarea crescătoare  şi descrescătoare a unor numere date. Am fost de asemenea atenţi la modalitatea de scriere a numerelor pe liniatură de matematică cu pătrăţele (cifra se scrie în mijlocul pătrăţicii fără a se atinge marginile acesteia nici sus, nici jos, nici la stânga, nici la dreapta).



La AVAP am confecţionat o brăţară din paste făinoase (penne) utilizând tehnicile de colorare şi decorare a pastelor făinoase, înşirarea acestora pe un fir şi legarea brăţării la mână.


luni, 8 iunie 2015 0 comentarii

Săptămâna 33 - Sunt şcolar învingător! (prima oră)

Recapitulare

Azi la CLR am audiat un rezumat al poveştii "Muzicanţii din Bremen" după fraţii Grimm. Am aflat că oraşul Bremen se află în Germania. Am vizionat apoi câteva imagini cu simbolurile acestui oraş printre care statuia cu cele patru personaje ale poveştii fraţilor Grimm şi Catedrala Sf. Petru.

Catedrala Sf. Petru din Bremen

Pentru o mai bună înţelegere a textului, am vizionat varianta video a poveştii "Muzicanţii din Bremen", apoi după ce am povestit întâmplarea, ne-am împărţit în două echipe, am adresat unii altora întrebări referitoare la conţinutul poveştii şi am răspuns la ele pe rând.



Am citit numele celor patru personaje, le-am unit prin săgeţi cu imaginile potrivite, apoi am unit aceste imagini cu cuvintele ce denumeau instrumentele muzicale ale fiecărui animal în parte. Am realizat schema cuvintelor ce denumeau instrumentele muzicale trasând linii orizontale pentru silabe şi cerculeţe pentru litere.

Evaluare finală

La MEM am denumit animalele ilustrate în manual la primul exerciţiu, am încercuit al doilea animal (buburuza), am scris în căsuţă cifra corespunzătoare numărului de picioare ale celui de-al patrulea animal (caracatiţă), am scris un "X" în căsuţa de sub ultimul animal (barză) şi am scris un "+" în căsuţa de sub primul animal (mistreţ). Am desenat în mulţimile date atâtea elemente câte indica cifra de sub acestea. Am rezolvat o problemă ilustrată scriind rezolvarea şi răspunsul corect în caseta dată. Am rezolvat, în cadrul unui material PPS, probleme ilustrate de adunări şi scăderi şi am ales rezultatul corect dimntre mai multe rezultate posibile.



În finalul lecţei am rezolvat o fişă de lucru ce presupunea rezolvarea unor adunări şi scăderi în concentrul 0 - 10 şi colorarea conform legendei a părţilor unei rachete, fiecărui rezultat corespunzându-i o anumită culoare.




vineri, 5 iunie 2015 0 comentarii

Săptămâna 32 - Vara (a IV-a oră)

Corespondenţa dintre imagini şi cuvinte.

Azi la CLR am intuit imaginile din manual, am citit cuvintele din coloana din dreapta, am realizat corespondenţa între imagine şi cuvânt prin trasarea de săgeţi, apoi am reprezentat grafic cuvintele prin trasarea de linii orizontale pentru silabe şi cerculeţe pentru litere. Am colorat cu verde literele "q" şi "Q" model şi cum am dorit literele "q" şi "Q" cu chip, literele "w" şi "W" model şi cu chip şi literele "y" şi "Y" model şi cu chip.

La MEM am descris imaginile din manual şi am sesizat că reprezentau cele patru anotimpuri. Am discutat despre fiecare în parte scriind deasupra imaginilor anotimpul potrivit. Pornind de la una dintre ilustraţii am vorbit despre diferenţele dintre pepenii galbeni şi cei verzi / roşii.



Am compus probleme pe baza imaginilor şi am scris rezolvările în căsuţele adecvate. Am scris în căsuţele potrivite numărul de nori din primele două imagini date şi numărul picăturilor de ploaie, respectiv a fulgilor de nea din ultimele două imagini. Am numărat şi alte elemente din imagini şi am scris numărul lor în casete: Câte flori sunt în prima imagine? Câţi pui sunt în prima imagine? Câţi sori sunt în a doua imagine? Câte stropitori sunt în a doua imagine? Câţi nori sunt în a treia imagine? Câţi nasturi are fata la haină? Câţi nori sunt în ultima imagine? Câţi oameni de zăpadă sunt în ultima imagine? La numărarea nasturilor fetiţei am fost atenţi să-i numărăm şi pe cei ce nu se vedeau fiind mascaţi de mana fetiţei şi de mânerul umbrelei. Am observat de asemenea că erau aşezaţi în perechi de câte doi, ceea ce ne-a oferit prilejul de a-i număra din 2 în 2.Am sesizat că imaginea cu cei mai mulţi nori era cea ce reprezenta anotimpul toamna fiindcă în acest anotimp plouă mult, iar maginea cu cei mai puţini nori (0) era cea ce reprezenta vara. Am colorat imaginile cu culorile corespunzătoare celor patru anotimpuri.

La MM am învăţat cântecul "Albinuţa mea" pe care l-am cântat în cor, pe echipe, în lanţ şi cu solist, cu acompaniament melodico - vizual prin vizionarea unui videoclip şi ritmic prin bătăi din palme pe refren.


Albinuţa mea

R.  Zum, zum, zum
    Albinuţa mea.

I. Prin câmpii şi prin răzoare
   Alergăm din floare-n floare.

R.  Zum, zum, zum
    Albinuţa mea. - BIS

R.  Zum, zum, zum
    Albinuţa mea.

II. Căutăm prin floricele
    Şi-adunăm mierea din ele. 

R.  Zum, zum, zum
    Albinuţa mea. - BIS

R.  Zum, zum, zum
    Albinuţa mea.

III. Ne-am întors cu toate-acasă
     Şi-am adus mâncare-aleasă. 

R.  Zum, zum, zum
    Albinuţa mea. - BIS

joi, 4 iunie 2015 0 comentarii

Săptămâna 32 - Vara (a III-a oră)

Sunetul y. Literele y şi Y. Construirea de rime pornind de la cuvinte date.

Azi la CLR am dat exemple de personaje de desene animate în a căror denumire sunetul "y" se găsea la început, la sfârşit şi în intreior. Am discutat despre fiecare dintre ele, descoperind personajele rând pe rând.
Personaje a căror denumire începe cu "Y":

Yosemite Sam

Personaje a căror denumire se termină cu "y":


Daisy Duck

 Personaje a căror denumire are "y" în interior:


Am vizionat "Povestea literei Y" de pe CD-ul "Alfabetul din poveşti" de la Editura Edu şi am reţinut faptul că este o literă ce se întâlneşte în cuvinte străine şi că se pronunţă "i". Am vizionat o imagine cu o praştie şi am observat asemănarea acesteia cu litera "Y". 


Am intuit literele "Y" şi "y" precizând elementele grafice componente şi ordinea corectă a desenării / scrierii acestora ("Y" - o literă "v" şi o linie verticală pornită din vârful lui "v" în jos; "y" - o literă "v", linia oblică din dreapta fiind prelungită sub rând). Am observat pe o fişă demonstrativă modalitatea diferită de scriere a literelor "Y" şi "y" în funcţie de tipul de scris ales.



Am intuit imaginile din manual, am citit cuvintele asociate acestora, am precizat unde se aude sunetul "y" în fiecare dintre ele, apoi am încercuit litera "y" în cuvinte. Am trasat cu creionul peste liniile punctate scriind literele învăţate după model. Am colorat apoi literele duble din manual. Am citit cuvintele scrise cu litere punctate, le-am explicat înţelesul şi am trasat cu creionul peste conturul dat scriindu-le. Am aflat că unul dintre cuvintele date: "Tokyo" este denumirea capitalei Japoniei, apoi am vizionat imagini din acest oraş.


Am intuit imaginile de la exerciţiul 2 din manual, apoi am găsit rime pentru cuvintele ce denumeau imaginile date (casă / masă, floare / soare, flori / nori, calculator / televizor, mere / pere, pui / cui). Am descifrat individual fiecare cuvânt din versurile poeziei literei "Y": "La New York a poposit / Mickey Mouse cel vestit. / Yoga a dorit să facă / Să uimească lumea toată", mutând degetul de la un cuvânt la altul. Am citit în cor de mai multe ori versurile poeziei urmărind cu degetul fiecare cuvânt citit. Am explicat cuvintele noi discutând despre fiecare în parte. Am încercuit cu roşu literele "y" şi cu albastru literele "Y" întâlnite în versurile poeziei şi în cuvintele asociate imaginilor propuse în caietul "Alfabetul ştrengărel". Am colorat bulina corespunzătoare literei "y" din denumirea unor imagini şi am trasat conturul literelor "y" şi "Y" în caietul "Alfabetul ştrengărel" şi în cel de semne grafice. În finalul orei am vizionat un episod din desenele animate "Popeye Marinarul".


La MEM am rezolvat cu ajutorul numărătorii şi a degetelor exerciţiile propuse în manual, apoi am trasat drumul fiecărui obiect reciclabil către containerul potrivit orientându-ne şi după rezultatul obţinut la exerciţii. Am discutat despre necesitatea reciclării.

La DP am discutat despre hobby-urile părinţilor noştri sau a altor membri de familie reţinând diferenţa între serviciu şi hobby. După ce am împărţit pagina în două jumătăţi prin trasarea unei linii verticale, am desenat în partea stângă meseria unuia dintre părinţii noştri, iar în partea dreaptă hobby-ul acestuia.

La AVAP am realizat un cireş dintr-un sul de carton de la hârtia igienică folosind tehnicile de decupare după contur, desenare, mototolirea hârtiei creponate, lipire acesteia pentru a reprezenta cireşele şi asamblarea părţilor componente.







pe blogul clasei pregătitoare B Bobocei din
Şcoala Gimnazială nr. 59

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Violation Search